Over Marieke

Tijdens mijn studie experimentele natuurkunde en de stage wetenschapsjournalistiek die ik daarna heb gedaan, ontdekte ik hoe leuk het is om de liefde voor wetenschap en techniek over te brengen aan anderen. Toen ik ook nog besefte hoe belangrijk het is om de kloof tussen wetenschap en maatschappij te overbruggen, en dat ik hier mijn baan van zou kunnen maken, was ik verkocht. Sinds 2002 werk ik met veel plezier aan projecten om wetenschap toegankelijk te maken een breed publiek.

In mijn functies bij NEMO Science Museum, The Unschooled Mind Company en De Praktijk heb ik gewerkt aan diverse projecten; van lezingen voor kinderen tot theatervoorstellingen, van het schrijven van lesmateriaal tot het organiseren van de opening van een onderzoeksinstituut of de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. Van projecten voor basisscholen tot trainingen organiseren voor wetenschappers.

Sinds 2016 ben ik freelancer. In de laatste jaren, heb ik tientallen wetenschappers geholpen om succesvol hun financieringsaanvraag te presenteren. Ik geef ook trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van presentatievaardigheden en academisch leiderschap.

Zie voor meer informatie over de projecten waar ik aan gewerkt heb mijn LinkedIn pagina.