KNAW loopbaandag: Navigating through Career Galaxies

Wat wil ik in de toekomst doen? En welke werkvelden en functies liggen er open voor promovendi en postdocs? Dit zijn twee van de vragen die deelnemers aan de KNAW Career Day van 7 maart zich stelden.

Loopbaan- en talentontwikkeling, in het bijzonder voor promovendi en postdos, zijn een belangrijk aandachtspunt voor de KNAW. Er worden dan ook voor deze doelgroep verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er onder andere lunchseminars georganiseerd op de verschillende instituten van de KNAW om met promovendi en postdocs het belang van aandacht voor je loopbaanontwikkeling te bespreken. Ook is er een loopbaandag georganiseerd.

De loopbaandag had als thema “The Hitchhiker’s guide to the galaxy”, omdat promovendi en postdocs soms, net als hoofpersoon Arthur Dent, het gevoel kunnen hebben dat ze hun veilige thuisplaneet verlaten en op reis moeten door vreemde zonnestelsels als ze een volgende stap in hun loopbaan zetten. Om ze op weg te helpen, waren tijdens de loopbaandag verschillende ervaringsdeskundigen aanwezig, die vertelden over hun loopbaan en de keuzes die ze na hun promotie hadden gemaakt. Ook konden deelnemers workshops bijwonen over onder andere netwerken, jezelf presenteren en professionele identiteit.

Marieke Hohnen was van december 2016 tot maart 2017 projectleider a.i. van het traject, en organiseerde en produceerde deze activiteiten in samenwerking met een team collega’s van de KNAW.

Foto: Inge Hoogland